De besturingskasten van Madolex: in 4 stappen naar een betrouwbare machine

De besturingskast is een onmisbare schakel in ons dagelijks leven. In trams, straatverlichting, voedselverwerkingsmachines of stoplichten: u komt er letterlijk op elke straathoek eentje tegen.Een besturingskast speelt in veel machines een cruciale rol omdat het de basis vormt voor de werking van verschillende systemen en processen. Zonder besturingskast geen machinewerking, én geen communicatie tussen de verschillende onderdelen van het systeem. 

Met meer dan 35 jaar ervaring in de sector biedt Madolex oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften en uitdagingen van haar klanten. Het leveren van de juiste besturingskasten is een onmisbare factor voor de efficiëntie en productiviteit van onze economie. Benieuwd hoe onze Madolexperts te werk gaan? In dit artikel ontdekt u alles over onze expertise omtrent besturingskasten. 

Wat doet een besturingskast? 

Vergelijk het met het menselijk brein. Het zorgt voor de coördinatie en controle van alle elektrische processen binnen een systeem, alleen zit de besturingskast net iets anders in elkaar. 

Deze kasten bevatten een complex netwerk van schakelaars, zekeringen, relais en andere elektrische componenten. Een besturingskast zorgt ervoor dat de elektrische stroom veilig en doeltreffend wordt verdeeld naar de juiste apparaten, machines en verlichtingspunten. Het regelt en verdeelt elektriciteit om ervoor te zorgen dat de elektrische circuits efficiënt worden beheerd. Daarnaast zijn de kasten vaak gemaakt van roestvrij staal. Dit materiaal is enerzijds verplicht in een producerende voedselomgeving en anderzijds biedt het bescherming tegen water, slijtage en andere vloeistoffen, waardoor de kasten altijd betrouwbaar blijven functioneren.

Van concept tot realisatie: onze expertise 

Bij Madolex vormt het assembleren en vervangen van besturingskasten een cruciaal onderdeel van onze expertise. Naast het ontwerpen en installeren van op maat gemaakte turnkey projecten, bieden we ook oplossingen voor het vervangen van bestaande machines van onze klanten. Zo vervangen we soms ook enkel de besturingskast als de rest van de machine nog naar behoren functioneert.

Elke besturingskast is uniek en wordt volledig afgestemd op de specifieke behoeften van de klant, maar wordt wel altijd gemaakt via de Madolex-werkwijze, die in vier stappen is op te delen.

Stap 1: Grondige vooranalyse

Een goed begin is het halve werk. Een grondige vooranalyse is dan ook onmisbaar in dit proces. Het legt de basis voor een succesvol eindresultaat en een vloeiend projectverloop. Onze Madolexperts bezoeken de locatie om inzicht te krijgen in de omgeving en de operationele vereisten. Ze luisteren naar de wensen en eisen van de klant, zodat we de juiste materiaalkeuzes maken en aan alle technische specificaties wordt voldaan. Twee weten meer dan één, dus bij Madolex is in dit proces altijd één verkoper en één engineer of voorman aanwezig om belangrijke besluiten vanuit meerdere perspectieven en expertises te nemen. 

Stap 2: Het eerste ontwerp

Onze elektro-engineers gaan nauwkeurig aan de slag met het ontwerpen van de besturingskasten. Ze maken een gedetailleerd ontwerp op basis van de verzamelde informatie en de wensen van de klant. Dit ontwerp wordt vervolgens ter akkoord aangeboden aan de klant.

Stap 3: Fabricage van de besturingskasten

Na het ontwerpproces gaan we over tot de daadwerkelijke fabricage van de besturingskasten. Daarbij volgen we nauwkeurig de technische tekeningen zodat alle componenten juist worden geïnstalleerd. Tot slot onderwerpen we het eindresultaat aan een strenge kwaliteitstest om te bevestigen dat alle componenten naar behoren functioneren.

Stap 4: Veldwerk en installatie

Naast het fabriceren van de besturingskasten voeren we indien nodig veldwerk uit op locatie bij de klant. We leggen de benodigde kabels, installeren componenten en stellen systemen in bedrijf. Samen met onze gespecialiseerde partners zorgen we ervoor dat elk systeem perfect functioneert. 

Het resultaat? Besturingskasten van de hoogste kwaliteit, afgestemd op de individuele behoeften van elke klant die een efficiënte werking van de elektrische systemen garanderen.

Waarom een besturingskast van Madolex? 

  • Voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen: Met jarenlange ervaring in het vak zorgen wij ervoor dat onze producten met zorg worden vervaardigd en voldoen aan de strenge en internationale kwaliteitsstandaarden. 

  • Duurzaam en verantwoord geproduceerd: We streven altijd naar een duurzame en verantwoorde oplossing om uw productieproces te blijven optimaliseren. 

  • Altijd op maat gemaakt: Met ons gespecialiseerde team zijn wij in staat altijd besturingskasten op maat te maken. 

  • Ook na plaatsing verzekerd van adequate service: Ook na het plaatsen van de besturingskast blijven we in contact om een soepele werking te garanderen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Bij Madolex begrijpen we dat elk elektrotechnisch vraagstuk uniek is en een op maat gemaakte benadering vereist. Onze expertise in besturingskasten speelt een cruciale rol in het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit maar misschien loopt u nog rond met een andere elektrotechnisch vraagstuk waarin we u kunnen ondersteunen. 

Bent u op het punt gekomen om te beslissen over de toekomst van uw elektrotechnische systemen en vraagt u zich af wat de beste, duurzaamste of voordeligste route is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Madolex staat klaar om met u mee te denken.