Cookies & Privacy

Wij maken gebruik van cookies.

Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.

Vimeo
Gegevens over de bezoeken van de gebruiker worden verzameld zoals welke pagina’s zijn gelezen.

YouTube
Klikgedrag, bekeken video’s en aangepaste voorkeuren worden verzameld. Bezoekersinformatie en gebruikersgedrag wordt gebruikt voor advertenties.


De Madolex-offerte als basis voor een gestroomlijnd project.

Een machine op maat is een investering in de toekomst. Een turnkeyproject kan uw productieproces absoluut naar een hoger niveau tillen. Toch begrijpen we dat een dergelijke investering in deze onzekere tijden van inflatie en stijgende kosten onder het vergrootglas ligt. Daarom gaan we bij Madolex graag nét dat stapje verder in het voortraject en besteden we veel aandacht aan onze offertes. Dat geeft inzicht in de kosten en vertrouwen in het eindresultaat. In dit kennisartikel leggen we uit hoe een Madolex offerte is opgebouwd en waarom enkel de totaalprijs niet altijd het hele verhaal vertelt. 


Helderheid en transparantie staan voorop

Wij hechten grote waarde aan openheid en transparantie in onze offertes. Madolex onderscheidt zich van de overige aanbieders door aan het begin van een traject uitgebreide inventarisatiegesprekken te voeren en de klantbehoeften zorgvuldig in kaart te brengen. Natuurlijk is een aantrekkelijke totaalprijs van belang in een samenwerking, maar een goede verantwoording voor de kosten is zeker wel net zo belangrijk. 


De gemiddelde Madolex-offerte beslaat daarom ook meerdere pagina’s en gaat verder dan een simpele opsomming van alle kosten. De offerte bevat een gedetailleerde omschrijving van het project, met daarin onder andere:

 • Een omschrijving van de aanvraag. Wat is de aanleiding en hoe wordt de aanvraag uitgevoerd? Welke werkzaamheden zijn onderdeel van het project en welke niet?

 • Een beknopte weergave van het ontwerp. Hoe ziet het product dat we gaan maken eruit en uit welke onderdelen bestaat het?

 • Een omschrijving van de acceptatiecriteria. Hoe kunt u als klant het eindproduct beoordelen? 

 • Een investeringsoverzicht. Hoe is de totaalprijs opgebouwd? Welk gedeelte van de totaalprijs wordt besteed aan materialen en middelen en welk gedeelte is bestemd voor uitvoerende werkzaamheden?

 • Een inschatting van de doorlooptijd en planning. Wanneer verwachten we het eindproduct op te leveren en welke factoren kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke opleverdatum?

 • Onze algemene voorwaarden. Welke afspraken maken we over levering en betaling? Wat mag u van Madolex verwachten na oplevering? 


Een uitgebreide scoping geeft duidelijkheid en voorkomt onverwachte kosten

Van engineering tot aftercare: in een eerder verschenen kennisartikel legden we al uit dat Madolex in alle stappen van het machinebouwproces kan ondersteunen. Dat wil echter niet zeggen dat dat binnen elke opdracht een vanzelfsprekendheid is. Door voor aanvang van een project de scope te definiëren, voorkomen we onduidelijkheden achteraf. Dit heeft voor u als klant enkele belangrijke voordelen: 

 • Het risico op onverwachte kosten wordt verkleind. Door vooraf een concreet en helder plan van aanpak te formuleren, wordt aan alle details gedacht. Dat verkleint de kans op onvoorziene extra werkzaamheden. Mocht er toch sprake zijn van meerwerk, dan stellen we u daar uiteraard tijdig van op de hoogte. Ook van de eventuele werkzaamheden buiten de ‘scope of supply’ ontvangt u dan netjes vooraf een prijsindicatie.

 • Pre-engineering maakt de kostenschatting nauwkeuriger. Door de totale investering op te delen in een pre-engineeringsopdracht en een fabricageopdracht kan er een nauwkeurigere inschatting worden gemaakt van de haalbaarheid van een ontwerp, de prijs en de doorlooptijd. Deze werkwijze biedt veel voordelen voor zowel de klant als de leverancier en wordt steeds meer een standaard in de industrie.

 • Een volledige projectbeschrijving verkort de uiteindelijke doorlooptijd. Als de belangrijkste details vooraf zijn beschreven, zorgen onze kundige professionals aan de hand van onze gestructureerde werkprocessen voor de rest. 

 • U weet wat u van Madolex mag verwachten. In onze offertes geven we duidelijk aan welke onderdelen zijn inbegrepen bij de levering, maar juist ook welke werkzaamheden zijn uitgesloten. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent.


Stijgende kosten in de gehele industrie raken ook Madolex

Het mag geen verrassing heten dat prijsstijgingen óók in de maakindustrie aan de orde van de dag zijn. Dat heeft ook invloed op onze offertes. Door te investeren in duurzame energiebronnen is Madolex gelukkig minder vatbaar voor de inflatie in energieprijzen. Sinds de oplevering van ons huidige pand in 2010 zorgen 800 zonnepanelen en enkele warmtepompen voor de aanvoer van onze energie. Toch zijn er in het geval van machinebouw twee ontwikkelingen die een significante invloed hebben op onze offerteprijzen: 

 • De inkoopkosten voor onze grondstoffen stijgen. Met name elektrotechnische componenten, koper- en staalproducten zijn in de afgelopen jaren flink duurder geworden. De naweeën van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne zijn daarvan de twee belangrijkste oorzaken van de prijsstijgingen. Gemiddeld genomen zijn onze grondstoffen zo’n 10 tot 15% duurder geworden in de afgelopen twee jaar. 

 • De arbeidskosten stijgen. De CAO Kleinmetaal loopt in maart 2024 af. Daarna worden er nieuwe afspraken gemaakt over arbeidsloon en minimumlonen. De verwachting is dat de lonen daarbij flink zullen stijgen, in lijn met de hoge inflatie van de afgelopen periode. Daarnaast is er een industriebrede schaarste aan goede vakmensen. Door juist te investeren in kennis, deskundigheid en een persoonlijk ontwikkelplan voor onze werknemers, zorgen we ervoor dat de kwaliteit van het geleverde product deze investering waard is.  


Wanneer ontwikkelingen in de markt invloed hebben op kosten en/of levertijden, zullen wij daar ook in ons offertetraject open over communiceren. 


Een offerte met het Madolex-DNA

In tegenstelling tot prijsgerichte alternatieven op de markt, focust Madolex op het totaalplaatje. In het verleden is al gebleken dat onze klanten de opbouw, volledigheid en transparantie van onze offertes waarderen. We zijn er dan ook van overtuigd dat een goed inhoudelijk vooronderzoek de basis is voor een stabiele en vruchtbare samenwerking. 

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. We verrassen u graag met een complete offerte voor uw machinebouw-vraagstuk!