Vekoma Rides

Een enerverende rit naar succes

Vekoma Rides is een toonaangevend bedrijf dat wereldwijd bekendstaat om haar specialisme in het ontwerpen, fabriceren en installeren van achtbanen en attracties voor de amusementsindustrie. Kwaliteit, kennis en veiligheid staan hierbij voorop. Een visie die goed aansluit bij de werkwijze van Madolex met als resultaat een fijne samenwerking tussen twee partijen die dezelfde taal spreken.

In het verleden ontvingen we het verzoek vanuit Vekoma Rides om mee te helpen met het oplossen van een spoedorder van losse componenten. Een situatie waarbij snelheid en kundigheid was vereist, iets dat aan Madolex kan worden toevertrouwd. Een positief eindresultaat was de grondslag voor de inmiddels langdurige samenwerking tussen Vekoma Rides en Madolex.

Gecertificeerde kwaliteit van begin tot eind

Je kunt met overtuiging stellen dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft. Het bedrijf hanteert strikte normen en eisen voor zowel het gebruikte materiaal als ook de kennis en kunde van hun medewerkers en leveranciers.

Zo moet het gebruikte materiaal, de vakmensen die hieraan werken en ook de eindcontroleur aan specifieke certificeringen voldoen. Gedurende de jaren heeft Madolex investeringen gedaan om deze strenge normen te kunnen blijven handhaven.

Hierdoor zijn onze mensen opgeleid volgens de certificering EN NEN-ISO 9606-1. Dit geeft ons de expertise om te kunnen blijven voldoen aan de hoge gevraagde standaarden, waaronder ook de strenge eisen van onze klant Vekoma Rides.

stijl element

Nauwkeurigheid tot in de puntjes

Een achtbaan is een écht technisch meesterstuk doordrenkt met sensoren, vertragingswielen, magneetremmen en talloze andere precisieonderdelen. Elk van deze onderdelen vereist gespecialiseerde tooling en vakmanschap om deze tot op de minuscuul nauwkeurig te plaatsen. Daarvoor ben je bij Madolex aan het juiste adres!

Zodoende hielpen we Vekoma met het maken van specifieke eindproducten en is de samenwerking verder uitgebreid. Vekoma zocht namelijk niet alleen naar een partner voor specifieke eindproducten maar ook naar een partner met expertise uit de praktijk. Bij Madolex vormt een ervaren en dynamisch team van professionals de kern, waardoor we in staat zijn proactief mee te denken met onze klanten vanuit een praktische benadering. Wat oorspronkelijk begon als een eenvoudige vraag-en-aanbodrelatie, is uitgegroeid tot een samenwerking waarbij we actief hebben bijgedragen aan het ontwerpproces en hebben geholpen bij het vervaardigen van complexe onderdelen.

Madolex groeit naar verbeterde kwaliteit

Traceability is het sleutelwoord van onze samenwerking. De samenwerking met Vekoma Rides is gebaseerd op het idee dat we elkaar kunnen versterken en dat is precies wat we momenteel bereiken. Vekoma Rides weet als geen ander dat zelfs de kleinste onderdelen van een achtbaan een cruciale rol kunnen spelen bij het waarborgen van de veiligheid van de passagiers.

Elk stukje van de puzzel moet perfect passen, en elke schakel in de keten moet voldoen aan de vereiste gecertificeerde normen. Hier speelt Madolex moeiteloos op in, zodat we kunnen voldoen aan de vraag van onze klant. Door onze expertise in het produceren van unieke (complexe) onderdelen of kleinseries van de vereiste gecertificeerde materialen, kan de veiligheid van de achtbaan worden gegarandeerd. En dat is precies wat Vekoma Rides nodig heeft.

Maar ook wij groeien dankzij Vekoma. Enerzijds dwingt het ons om voortdurend gekwalificeerde certificaten te verstrekken voor de herkomst van het staal, het type lasdraad en de bekwaamheid van de lasser. Anderzijds verschaft het inzicht in onze eigen processen,  wat zorgt voor meer automatisering en prioritering. Madolex blijft in beweging en groeit hierdoor in verbeterde kwaliteit. Deze groei stelt ons in staat om onze toekomstige klanten te verzekeren van de hoogst mogelijke kwaliteit en daar zijn we trots op!

Neem contact met ons op!

Ben je na het lezen van deze klantcase geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden die Madolex biedt op het gebied van machineonderdelen? Of heb je aanvullende vragen of opmerkingen? Neem dan zeker contact met ons op.


Projecten waar we trots op zijn