Cookies & Privacy

Wij maken gebruik van cookies.

Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.

Vimeo
Gegevens over de bezoeken van de gebruiker worden verzameld zoals welke pagina’s zijn gelezen.

YouTube
Klikgedrag, bekeken video’s en aangepaste voorkeuren worden verzameld. Bezoekersinformatie en gebruikersgedrag wordt gebruikt voor advertenties.

Struyk Verwo Infra

Een (stapel)oplossing met het oog op duurzaamheid en efficiency

In het najaar van 2022 gaf onze klant Struyk Verwo Infra uit Nederweert de opdracht aan Madolex om een bestaande pakketmachine om te bouwen naar een oplossing waar betontegels zowel liggend als staand gespiegeld gestapeld konden worden. Technische turnkey projecten zijn onze specialiteit en we gingen (en zijn) aan de slag voor SVI!

Tegels leggen. Toen en nu.

Nog niet zo lang geleden werden stoeptegels handmatig door stratenmakers gelegd. Hiervoor werden de tegels dan in de fabriek op de zijkant gestapeld op pallets om ze zo efficiënt te transporteren. Eenmaal aangekomen op de werkplek werden de stoeptegels één voor één handmatig aangepakt. Een tijdrovende en fysiek zware klus. Tegenwoordig worden straten veelal machinaal gelegd. Dit houdt echter wel in dat de tegels ook anders (vlak) worden verpakt. Dit bespaart veel tijd en manuren en legt de fysieke belasting bij de machine, niet bij de mens. Echter, de optie voor de nieuwe stapelmachine om op de zijkant te stapelen moest wel nog blijven bestaan omdat nog niet overal machinaal de tegels worden gelegd. 

stijl element

Denken in oplossingen

Als familiebedrijf met al meer dan 35 jaar aan kennis en ervaring zagen we hier een mooie uitdaging en gingen we aan het werk. Stapsgewijs gingen we aan de slag met onze opdracht en zorgden ervoor de ingevoerde tegels gespiegeld uitgevoerd konden worden. Daarnaast maakten we een nieuwe sorteerbaan voor de stoeptegels die twee draairichtingen heeft: een naar links voor de op de zijkant gestapelde tegels en een naar rechts voor de vlak gestapelde tegels. 

Verder werd de palletaanvoer ingekort en maakten we een nieuwe overzetwagen, een zelfrijdende wagen met een hef- en rotatiefunctie voor het verplaatsen van een volle pallet met tegels van de stapelmachine naar de magazijnkraan. 

We automatiseerden ook de bestaande portaalkraan, zodat deze een stapelpatroon kan maken bij het magazijn met de volle pallets, iets wat voorheen ook handmatig diende te gebeuren. Als laatste bouwden we ook een nieuwe besturingskast, maakte we nieuwe HMI bedieningsschermen en leverden en programmeerden we nieuwe servoregelaars. 

Internationale mogelijkheden

We zouden Madolex niet zijn als we ook niet alle risico inventarisaties uitvoerden en de CE documentatie opleverden van de door ons uitgevoerde aanpassingen en nieuw gemaakte onderdelen.

Vanaf het moment van oplevering is SVI niet meer gebonden om de mechanische (vlak gestapelde) pakketten alleen vanuit hun productielocaties in Amsterdam of Dordrecht te beleveren. Na de ombouw is het mogelijk om klanten in het zuiden van het land, in België en Duitsland ook vanuit Nederweert te bedienen. Dit spaart transport uit en draagt dus zo bij aan de duurzame cradle-to-cradle doelstellingen die SVI voor ogen heeft.

Struyk Verwo Infra staat voor “de meest duurzame, aantrekkelijke en slim ingerichte buitenruimte.” Als expert in turnkey projecten als deze, maar ook machineonderhoud en reparatie, ondersteunen we klanten als SVI graag met dergelijke uitdagingen. De voordelen zijn duidelijk voor zowel mens als natuur. 

Bij Madolex is het de passie voor techniek die ons drijft. Onze vakmensen denken mee met onze klanten, adviseren conform de laatste ontwikkelingen en richtlijnen en we voeren ons werk uit met de hoogste kwaliteit voor ogen. Door onze ervaring en bedrevenheid kunnen we op efficiënte wijze maatwerk oplossingen bieden. Onze brede vakkennis en persoonlijke service maakt onze manier van werken een stuk prettiger en zorgt ervoor dat we samen met onze partners tot de gewenste resultaten komen. 


Projecten waar we trots op zijn